С водосвет и помазване на три здрави камъка, които ще бъдат поставени в основата на градежа, беше направена първата копка на новата сграда на инвеститорската компания ЯВОР АД, която ще носи името МЛАДОСТ. Тя ще е разположена в дворно място с площ 5252 кв. м и е с общо РЗП 17382 кв. м., от които 13128 кв. м. – надземно и 4254 кв. м – сутерен. МЛАДОСТ е разположена в сърцето на едноименния варненски квартал, в съседство с медицинския център и училище „Гео Милев“.

Обяснението за ритуала с камъните е, че така ще се измоли благословията на Всевишния за защита от природните стихии, защото както Божия дом, Църквата, е изградена върху стабилна духовна основа, така и домовете на хората трябва да съдържат благословия в темелите си.

Кметът на район „Младост“ Христо Христов, който имаше честта да разбие бутилката шампанско в кофата на багера преди първата копка, също изрази увереност, че новият строеж ще е здрав и устойчив. Неговите доводи обаче не бяха вярата и надеждата, а опита от досегашните обекти на ЯВОР АД, изградени с най-високо качество. „Благодаря на фирмата, че продължава да строи в район „Младост“ и да го разкрасява, както и за всичко останало, което прави за квартала“, каза Христов и предварително честити на новодомците, които ще са щастливи да живеят на това място.

Бъдещата сграда МЛАДОСТ ще се състои от две жилищни секции, едната с два входа, съответно на осем и девет етажа, другата е на седем етажа с един вход, между тях е разположена административна сграда на шест етажа. На партера на жилищната част са разположени четири търговски помещения, предвидени за магазини, които са продадени. В сутеренното ниво ще има 112 бр. закрити паркоместа и 61 бр. изби.

За удобство на всички живеещи и посетители са предвидени още 55 външни паркоместа.

  • Общият брой на жилищата е 122:
  • Двустайни жилища - 65 бр. със ЗП от 53 кв. м. до 58 кв.м.
  • Тристайни жилища –55 бр. със ЗП от 68 кв. м. до 78 кв.м.
  • Четиристайни жилища – 2 бр.

На сайта на Явор АД има изчерпателна информация за избраните материали и технологиите, които ще бъдат приложени в построяването на сградата. За пореден път Явор АД ще докаже своят професионализъм и непримиримост към висотата на качеството. Строителството на Сграда МЛАДОСТ се очаква да приключи за около 18 месеца. Продадени са 80% от жилищата. Към момента за продажба са останали 28 апартаменти с благоприятно изложение.

Вече 15 години ЯВОР АД, стои твърдо на пазара за недвижими имоти с безупречен авторитет и репутация. ЯВОР АД е инвестиционна компания, част от ИНТЕРКОМ ГРУП – водеща фирма в национален мащаб за производство и търговия с метални изделия, с над двадесетгодишна история. Като гаранция, че новият обект ще защити престижа, граден с толкова труд, при първата му копка лопатите хванаха и управителите на ИНТЕРКОМ ГРУП инж. Павлин Николов и Светослав Миладинов, както и изпълнителният директор на ЯВОР АД Мирослав Манолов.

В последните две години Явор АД изгради четири жилищни сгради с общо РЗП 30000 кв. м. Сгради Опал и Ахат са въведени в експлоатация, а ЖК БРИЗ ПАНОРАМА и Сграда Явор са с Акт14 и ще бъдат завършени до края на годината. Всички жилища са продадени, с изключение на малка част от БРИЗ ПАНОРАМА, където има комфортни тристайни апартаменти на промоционални цени.