* Луксозен асансьор на испанската компания ORONA. Асансьорите са електрически със скорост 1 метър в секунда, значително по-бързи от хидравличните, с дизайн клас EXTRA и отговарят на новия регламент EN81-20/50.

* Висококачествени блиндирани входни врати с облечена каса: дебелина на крилото - 9 см с пълнеж за шумо- и топлоизолация от минерална вата с допълнително метално оребряване, касата и крилото са покрити с 8 мм MDF с красива фрезована шарка. Вратите са с висок клас на защита - триточкова патронна брава, клас 7 на съпротива, четири шипа и блокиране на езика след първо заключване.

* Гранитогресът, който сме подбрали за общите части и терасите, е на доказаната във времето със своето качество и красива визия италианска фабрика Imola ceramica. Плочите са с дебелина 10,5 мм и са Full body. Гранитогресът Full body е съставен от хомогенна маса, което не позволява отлюспване на най-горния финишен слой на плочата под въздействието на лоши метеорологични условия. Освен това за разлика от масово използваните нехомогенни плочи, той е изключително устойчив на триене и абразия дори при много интензивна експлоатация. Стъпалата ще бъдат изработени от цели каменни плочи.

* Дограма:

• Профили „KOMMERLING 76MD”, 6 камери със среден уплътнител, цвят SIENA PR

• Произвежда се в Германия

• Ширината на системата е 76 мм

• Укрепващият метал е 2 мм

• Системата е с право крило

• Обков – Уинхаус – произход - Германия

Стъклопакетът, който сме заложили, ще бъде двоен с дебелина 32 мм, 4 + 4 мм, като външното е „четирисезонно“ стъкло (през лятото не пропуска топлина вътре, а зимата не изпуска топлина навън) с коефициент на топлопреминаване – 1.1 W/m2K и шумоизолация – 30 dB.

* Фасадна мазилка: Silancolor Tonachino на италианската корпорация MAPEI - световен лидер в производството на лепила и химически продукти за строителния отрасъл с над 80-годишна история. Silancolor Tonachino е пастообразно покритие на основата на силиконова смола, което има предимствата, както на минералните покрития (отлична паропропускливост), така и на силиконовите покрития (еднороден цвят и силна еластичност). Основно предимство е, че прави основата механично устойчива и водоотблъскваща. Специалната формула на Silancolor Tonachino осигурява дълготрайна защита на фасадата.

Тухли: Керамични енергийни блокове с вертикални кухини Тухлите са най-висок клас с отлични характеристики:

• Възможно най-голяма шумоизолация

• Голяма плътност и висока якост

• Прецизни размери

• Ниска топлопроводимост

• Ниски разходи за отопление и охлаждане

• Защита от вибрации

Тухлите се свързват плътно и здраво една с друга благодарение на характерния профил на страничните им стени – вдлъбнат нут и изпъкнал федер (перо). Механичната сглобка на нут и федер между съседните в реда блокове улеснява работата, прави зида по-здрав и по-плътен. Елиминира се възможността за инфилтриране на въздух между съседните помещения и улеснено проникване на звука през вертикалните фуги.

Покрив

Цялостния пакет на покрива ще представлява:

* Бетонна плоча излята под наклон;

* Топлоизолационни платна от екструдиран пенополистирен (XPS ) с дебелина на платното 12 см, залепени с двукомпонентно уретаново лепило – пяна;

* Хидроизолация - синтетични мембрани произведени от ТРО модифициран полиолефин – 1.5 мм. Термополиолефиновата (ТПО) мембрана съчетава устойчивостта на атмосферни въздействия на Етилен-Пропиленовия каучук и поддаващия се на заваряване Полипропилен.

Съставът на мембраната е разработен така, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения.

Изключителната комбинация от Термополиолефин и армираща основа от полиестер, прави от ТПО мембраната един материал с високи якостни характеристики и отлична устойчивост на UV-лъчение;

* Защита на хидроизолацията с бетонни плочи 40/40, положени върху дистанционери със законтряща се глава за по лесно ревизиране.