Жилищен комплекс АЗИМУТ е разположен на бул. „Св. Св. Константин и Елена“, на 900 м от центъра на ж.к. Виница и на 1000 м от к.к. Св. Св. Константин и Елена.

Виница е квартал с население от 25 000 жители (по данни на НСИ от 2011 година), който се намира в най-северните части на Варна, на около 7 километра от центъра на града и 2.5 км от морето.

Кварталът е застроен предимно с къщи и множество нови малки жилищни блокчета, което е рядкост в големите градове на България. Виница е място, където въздухът е чист, а миризмата на заобикалящата гора се усеща особено силно през топлите летни нощи. Много зеленина, тишина и спокойствие, само на няколко километра от центъра на гр. Варна, са основните преимущества на района.

В квартала има пощенски клон, ОУ "П. Волов" – с над 125 годишна история, ОДЗ №24 "Иглика", православен храм „Свети Атанасий“, 2 медицински центъра, ветеринарна лечебница, аптеки, бензиностанции, кметство, 3 клона на банки, конна база, множество магазини за хранителни стоки и пазар за пресни зеленчуци и плодове.

Най-голямото предимство на Виница е, че кварталът се намира в близост до един от най-известните курорти в България – Св. Св. Константин и Елена. Курортният комплекс е на приблизително 2 километра извън пределите на квартала. На практика, разстоянието до Св. Св. Константин и Елена и морето би могло да се преодолее дори и без автомобил. В курорта се намира Термален комплекс „Аква хаус“ с лечебна минерална вода, разположен на площ от 6 декара с 14 различни басейни, външна финландска сауна, парна баня, хамам, джакузи, билкова и инфрачервена сауна, солна стая и вътрешен контрастен басейн. В к.к. Св. Св. Константин и Елена има Международно френско училище, където учат деца на възраст от 3 г. до 14 г., по френската образователна система. Със своята уникална и богата растителност к.к. Св. Св. Константин и Елена е и приятно място за разходка.

Друго голямо предимство е близостта на Университетската ботаническа градина – екопарк. Това е първият екопарк в страната, съчетаващ в себе си изкуствени и естествени екосистеми. Паркът е разположен върху площ от 360 дка. Растителните колекции включват повече от 300 вида екзотични дървета и храсти, а тревистите растения са повече от 100 вида. Ботаническата градина е известна със своята богата колекция от ириси, които са повече от 250 разновидности. Екопаркът предлага екзотични срещи с растения от цял свят. В розариума на екопарка се отглеждат повече от 30 вида рози.

Наблизо е и Детски парк Еко Рай. Изграден е само от естествени материали и е уникално място сред природата. В него се предлагат кътове за отдих и барбекю, съоръжения за деца, стрелба с лък, езда на кон.

На няколко км разстояние, сред величествена гора, се намира и Аладжа манастир, който е един от най-известните български скални манастири и най-големият по нашето Черноморие.

За любителите на красиви и чисти плажове и спа-процедури, наблизо са и курортите Слънчев ден, Златни пясъци и Ривиера.

Автобусната линия, която свързва квартала с централната част на Варна е № 31. Обслужва се и целогодишна линия № 31А, с маршрут Виница – к.к. Св. Св. Константин и Елена – ЖП Гара.