Инвеститор Явор АД
Проектант: арх. Димитър Бояджиев
Изпълнител: "Конструмакс"ООД / "Солей 06" ООД
Площ на парцела: 3 200 m2
ЗП: 1 100 m2
РЗП: 15 000 m2
Разрешение за строеж: № 63/07 Април 2017г.
Дата на започване на строежа: м. Април 2017
Акт 14: 28 Април 2018 г.
Акт 15: 31 Януари 2019 г.
Разрешение за ползване: 04 Април 2019г.

Жилищен комплекс БРИЗ ПАНОРАМА се намира на ул. „Сирма войвода” №1, вх.1, вх.2 и вх.3, ж.к. Бриз в гр. Варна.

Комплексът се състои от: Жилищна сграда със ЗП – 1100 кв. м., разположена в парцел – 3200 кв. м.; дворно място – 2100 кв. м.: с богато озеленяване и вътрешен двор – 1400 кв. м. без достъп на автомобили. Във вътрешния двор са ситуирани – мултифункционално спортно игрище, детска площадка и беседка с барбекю.

Сградата е умело ситуирана с много въздух и пространство около нея, така че нищо да не спира погледа във всички посоки. Разкрива се прекрасна морска и градска панорама дори от по-ниските етажи.

Жилищната сграда е с общо РЗП 15000 кв. м., от които 10500 кв. м. – надземно. Тя се състои от 10 етажа и 2 сутеренни нива с изби, гаражи и закрити паркоместа.

Общият брой на апартаментите е 113, разположени в три секции:

  • Вход 1 – 29 бр. апартаменти
  • Вход 2 – 51 бр. апартаменти
  • Вход 3 – 33 бр. апартаменти
  • Двустайни апартаменти - 35 бр. със ЗП от 49 кв. м. до 56 кв.м.
  • Тристайни апартаменти – 64 бр. със ЗП от 70 кв. м. до 151 кв. м.
  • Четиристайни апартаменти – 14 бр. със ЗП от 111 кв. м. до 220 кв. м

Предвидено е удобно паркиране без пресичане на вътрешния двор, чрез две сутеренни нива с пряк достъп от улицата, които включват 117 бр. закрити паркоместа, 3 бр. гаражи и 31 бр. изби.

Всички изложения на апартаментите са благоприятни, никое от помещенията в жилищата не е ориентирано в посока чист Север.

Комфортният и бърз достъп до жилищата е осигурен с по два луксозни асансьори във всеки от жилищните входове.

Сградата ще се водоснабдява едновременно от два различни клона на градската мрежа на ВиК – Варна, което изключва липсата на вода при авария.

Комплексът е от затворен тип: достъпът до жилищните входове и дворното пространство е ограничен, предвидени са СОТ и видео наблюдение. За осигуряване на чувство за безопасност на живущите ще бъдат остъклени терасите на жилищата, които са на височина по-ниска от 4 метра от прилежащия терен.

Всички бъдещи собственици ще прекарват пълноценно и приятно своето свободно време – в съзерцание на прекрасната гледка или в развлечение и спорт във вътрешния двор с богато озеленяване, детска площадка, спортно игрище и беседка с барбекю.

За построяването на сграда БРИЗ ПАНОРАМА са подбрани висококачествени строителни материали: тухли „Porotherm” на „Wienerberger”, минерална мазилка на Weber, луксозни асансьори, 7-камерна дограма – дървесен цвят с четирисезонен двоен или троен стъклопакет, висококачествен гранитогрес за общите части, стъклени и алуминиеви парапети.

Жилищата се предлагат със степен на завършеност: стени – гипсова мазилка или шпакловка; под – замазка; дограма – дървесен цвят, тераси – гранитогрес, минерална мазилка, стъклени и алуминиеви парапети, изградени – ел. и В и К инсталации, положени пътища за климатици, блиндирана входна врата.

Останалото оставяме на въображението и личните предпочитания на всеки бъдещ собственик.