Печат

Квартал „Бриз“ се намира в източната част на град Варна в район Приморски, до ж.к. „Чайка“.

„Бриз“ е един от най – новите и динамично развиващите се жилищни квартали в града.

Безспорни предимства на района са близостта до Морската градина, курортните комплекси, както и великолепната морска панорама откриваща се дори от по-ниските етажи на сградите тук.

В близост до Комплекс БРИЗ ПАНОРАМА се намират: най-големият диагностично - лечебен и консултативен университетски болничен комплекс в Североизточна България, обслужващ население от цялата страна – МБАЛ Св. Марина, Технически университет – Варна, 3 гимназии, 3 хипермаркети: Пикадили, Била и скоро - Кауфланд, 4 хотели, новоизграждащия се стадион Варна, Търговски център Пикадили парк, банки, ресторанти. Районът е с удобни транспортни връзки до центъра на града и туристическите комплекси. Кварталът е обслужван от 13 автобусни и 1 тролейна линии на градския транспорт.

По проект „Интегриран градски транспорт на Варна” се изгражда велоалея, която свързва центъра с гимназиите в квартала и бърза автобусна линия, която да свърже квартал „Бриз" с квартал „Владислав Варненчик".

В сърцето на квартала е внушителния Парк - паметник на българо - съветската дружба, предлагащ спираща дъха панорама към морето и е привлекателно място за разходка и спорт.