Комплекс „Фемили гардън“ се намира в широкия център на град Варна, на улица „Орех“ 2. Мястото е един от развиващите се райони на града, където жителите на „Фемили гардън“ ще живеят не само на броени минути пешеходно разстояние от два от най-големите молове в града – Гранд Мол и Мол Варна и търговски център „Камко“, но и в комфортна зона с удобно ситуирани хранителни супермаркети „Макао“, „Кауфланд“, ЦБА.

Локацията на „Фемили гардън“ е предпочитана и заради близостта си до множество детски и учебни заведения – ЦДГ 14 „Успех“, ОДЗ 13 „Детска радост“, ОУ „Иван Вазов“, Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“, Професионална гимназия по електротехника, Професионална техническа гимназия и филиал на Икономически университет - Варна. Местоположението на „Фемили Гардън“ е перфектно и за любителите на спорта, защото стадион „Локомотив“ е на пешеходно разстояние.

СБАГАЛ Варна „Проф. д-р Димитър Стаматов“, МБАЛ „Света Анна-Варна“, Факултет по дентална медицина и факултет по фармация на Медицински университет – Варна също са ситуирани само на една разходка разстояние от „Фемили гардън“.

Не на последно място комплексът ще бъде добре свързан с останалите части на града чрез автобусни линии 7, 15, 20, 118А и 209 на градския транспорт, както и тролейбуси с номера 82 и 88. Удобният транспорт заедно с централната локация правят „Фемили гардън“ изключително комуникативно място за живеене в град Варна.