Стартира строителството на жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН във Варна

С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония „Първа копка“ на жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН на „Явор“ АД и „Интерком Груп“ ООД.

Церемонията се проведе в тесен кръг, в съответствие със ситуацията във връзка с COVID-19. Организацията на събитието беше съобразена с всички препоръки на здравните власти – на открито, при спазване на всички мерки за безопасност. Освен официалните гости – заместник кмета на Община Варна г-н Пейчо Пейчев, началници на отдели от Община Варна, заместник кмета на кметство Младост и представители на кметството, на събитието присъстваха водещи бизнесмени, проектанти и бизнес партньори на инвеститора.

Церемонията се проведе в тесен кръг, в съответствие със ситуацията във връзка с COVID-19. Организацията на събитието беше съобразена с всички препоръки на здравните власти – на открито, при спазване на всички мерки за безопасност. Освен официалните гости – заместник кмета на Община Варна г-н Пейчо Пейчев, началници на отдели от Община Варна, заместник кмета на кметство Младост и представители на кметството, на събитието присъстваха водещи бизнесмени, проектанти и бизнес партньори на инвеститора.

Кръстникът инж. Павлин Николов по традиция счупи бутилка шампанско в кофата на багера на изпълнителя на изкопните дейности – „М-Транс“ ЕООД, след което официално бе направена първата копка и бе дадено началото на строителните работи. Изпълнител на грубия строеж ще бъде „Сити Билдинг“ ООД. Компанията има богат опит в строителството на мащабни проекти във Варна, к.к. Св. Св. Константин и Елена, к.к. Албена, както и цяла Североизточна България. Изграждането на първи етап на комплекса се очаква да приключи за около 20-24 месеца.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е един от най-мащабните проекти в морската ни столица, подходящ както за инвестиция, така и за покупка на собствено жилище. Локацията на комплекса е много удобна – в широкия център на Варна, на ул. „Орех“ №2, на броени минути пешеходно разстояние до два от най-големите молове. Районът е добре свързан с всички останали части на града чрез множество удобни линии на градския транспорт, а в непосредствена близост има училища, детски градини, магазини и медицински център.

ФЕМИЛИ ГАРДЪН разполага с парк от над 10 дка, без достъп на автомобили - само зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки, външни фитнес уреди и свободни поляни, където майките с малки деца да се разхождат на чист въздух. Комплексът предлага нова концепция за живот на съвременното семейство. Дом, където децата играят безгрижно на чист въздух, а родителите се наслаждават на спокойствие сред разкошна паркова среда. И тази красива реалност съчетана с удобствата на големия град.

Комплексът е дело на архитект Наталия Никова и подбран екип от проектанти, като проектирането и строителството се осъществява в два етапа. ФЕМИЛИ ГАРДЪН предизвика небивал интерес сред клиентите като към момента 94% от апартаментите от първия етап (секции Явор, Бреза, Чинар, Топола, Акация и Магнолия) вече са продадени. Стартираха и продажбите на апартаментите от втория етап на комплекса – секции „Кипарис“, „Кедър“ и „Ела“. Надземната разгъната застроена площ на трите нови секции е 18 600 кв.м, със стъпка на застрояване 1400 кв.м, като в типичния стил на ФЕМИЛИ ГАРДЪН всеки вход е с различна височина. Общият брой на жилищата в секции „Кипарис“, „Кедър“ и „Ела“ е 210, като 50 от тях вече са продадени. Апартаментите са двустайни, тристайни и четиристайни.

В строителството на комплекса ще се използват иновативни решения като уникална система с поливен резервоар от дренажни блокчета, която събира всички дъждовни води и ги пренасочва към специални хранилища. Водата ще се използва за напояване на почвата, като по този начин ще се спестят разходи за поддръжката на зелените площи и растителността.

Бетонов възел на фирма „Одесос Бетон“ ООД е в процес на изграждане в границите на имота. Това значително ще улесни процеса на строителство и ще спести времето за логистика. По този начин се осъществява наблюдение и контрол при изготвянето на бетона, мониторинг на процеса на смесване на съставките му, като се гарантира неговото качество и се повишава производителността.

За строителството на комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН са предвидени материали най-висок клас. Тухлите представляват керамични блокчета създадени от 100% естествен материал, с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства. Дограмата ще бъде PVC, седемкамерна в дървесен цвят с дебелина 85 мм, която позволява полагането на двоен стъклопакет с дебелина 32 мм /обичайно се полага стъклопакет с дебелина 24 мм/ и троен стъклопакет – 44 мм. Коефициент на топлопреминаване на профила – UF 0.81 W/m2K. Стъклопакетът, който e заложен ще бъде двоен с дебелина 32 мм, 4 + 4 мм, като външното е „четирисезонно“ стъкло (през лятото не пропуска топлина вътре, а зимата не изпуска топлина навън) с коефициент на топлопреминаване – 1.1 W/m2K и шумоизолация – 30 dB. При желание от клиента, срещу доплащане може да се постави троен стъклопакет, който в зависимост от избора на вида стъкло може да стане с коефициент на топлопреминаване до 0.6 W/m2K и шумоизолация – 38 dB, при което топлопреминаването се подобрява почти двойно, а шумът се намалява с над 90%.

Секция „Кипарис“ се отличава с по-луксозно изпълнение. Външните стени ще са изградени от керамични блокове Porotherm 38 W.i Plan на WIENERBERGER. Тухлите представляват редуване на стабилна керамична решетка с пълнеж от минерална вата и се отличават с рекордно ниска топлопроводимост, висока топлоизолация, защита от вибрации и шумоизолация, което води до по-ниски разходи за отопление и охлаждане. За вътрешния комфорт на живущите към шума върху всяка плоча ще бъде положена шумоизолационна мембрана, изработена от полиестер с висока плътност, импрегнирана с битумна подложка, покрита с полиетиленово фолио. Тя подобрява шумоизолацията при ударен шум с не по-малко от 31 dB. Всичко това значително ще подобри шумо и топло характеристиките на средата в апартаментите. Дограмата в секция „Кипарис“ ще бъде Kömmerling.

Скоро „Явор“ АД ще стартира и най-новия си проект, който се намира в един от най-предпочитаните райони за живеене в град Варна – ж.к. Чайка. Парцелът, на който ще бъде построена жилищната сграда се намира в близост до едноименния пазар в жилищния квартал. В момента се набират клиенти за търговските площи на партера.

Информация за комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и други проекти на ЯВOР АД може да получите в офиса на отдел „Продажби“ на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в сайта на компанията https://www.yavorad.com.