Стартира строителството на Втори етап на един от най-мащабните проекти в град Варна - жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН

С празничен водосвет и литургия се проведе официална церемония „Първа копка“ на Втори етап (секции „Кипарис“, „Кедър“ и „Ела“) от строителството на жилищен комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН. Проектът е на „Явор“ АД и неговия собственик „Интерком Груп“ ООД – доказани във времето професионалисти с дългогодишен опит и отлична репутация в строителния бранш.

Церемонията се проведе в тесен кръг, съобразно изискванията на здравните власти във връзка с противоепидемичните мерки. Почетен гост на събитието беше кмета на район Младост – господин Христо Христов.

По традиция бе отслужен водосвет от отец Добромир, който благослови начинанието и освети три камъка, които ще бъдат положени в основите на сградата. Наречени за здраве и благоденствие по стар български обичай те ще носят успех и просперитет на бъдещите собственици.

Кръстникът инж. Павлин Николов счупи бутилка шампанско в кофата на багера, след което бе направена символична „първа копка“ и бе дадено началото на строителните работи. Изпълнител на грубия строеж и на Втори етап от строителството ще бъде „Сити Билдинг“ ООД.

Комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е един от най-атрактивните проекти в морската ни столица, който предлага уюта на дома в близост до природата. Комплексът впечатлява не само с отличната си локация – широкия център на град Варна, атрактивните си цени, функционалното разпределение на жилищата, качеството на строителството, но и с богато озеленения парк, в който ще бъдат разположени сградите. ФЕМИЛИ ГАРДЪН е проект, който предлага спокойна и хармонична среда за живот, без да лишава хората от удобствата на големия град.

Общият брой на жилищата в комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН е 570, като за продажба към момента са останали 7 апартамента – тристайни, всички с югоизточно изложение на дневния тракт и две спални с изглед към вътрешния двор.

Строителството на комплекса се осъществява в два етапа, като Първи етап (секции „Явор“, „Бреза“, „Чинар“, „Топола“, „Акация“, „Магнолия“ и „Жасмин“) стартира лятото на миналата година и строителните дейности напредват с бързи темпове. ФЕМИЛИ ГАРДЪН се отличава с високо качество и прецизност на строителството, независимо от кратките срокове, в които се изпълнява проекта. Изграден е собствен бетонов възел на обекта с оглед на гаранция за качеството на бетона, който се използва в строителството. Също така е предвидена специална система на поливен резервоар от дренажни блокчета, която да събира всички дъждовни води от сградите и парка, с цел те да се пренасочват към специални хранилища. При нужда водата се използва за напояване на почвата, като по този начин ще се спестят разходи за поддръжката на зелените площи и растителността.

Друг важен аспект при строителството на ФЕМИЛИ ГАРДЪН, нещо което не се използва в масовото строителство е смяната на гипсовата мазилка в апартаментите с вароциментова. Тя има отлична здравина, по-издръжлива е във времето от гипсовата и предотвратява появата на мухъл в помещенията. Понася по-добре строителната влага и влажния морски климат във Варна, както и улягането на конструктивните елементи на сградата. Мазилката е на лидера за строителни материали в Европа – Baumit, а тази, която ще се използва за стените на апартаментите е специална разработка за „Явор“ АД – с бял цвят, водопопиваща, с много добра паропропускливост и антисептични свойства.

За покривния пакет на сградите ще се използват иновативни технологии в строителството. Той включва бетонна плоча излята под наклон, топлоизолационна пяна, защитен бетон и хидроизолация Purtop Easy на Mapei. Този вариант на покрив не пропуска вода и е с изключително добра устойчивост във времето.

Друго специфично е, че за първи път в масово строителство ще се използват тухли на Porotherm 38 W.i Plan на WIENERBERGER - за строителството на секция Кипарис. За тази секция е избран различен подход в строителството, който ще се различава от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено изпълнение и вложени материали. За вътрешния комфорт на живущите в секция Кипарис ще бъде положена и шумоизолация.

За строителството на другите секции на комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН също са предвидени висок клас материали. Тухлите, които се използват са с голяма плътност и висока якост, прецизни размери и отлични шумо- и топлоизолационни свойства на сръбския производител МЛАДОСТ.

Дограмата на всички секции в комплекса ще бъде високия клас на лидера в този бранш KÖMMERLING.

Информация за комплекс ФЕМИЛИ ГАРДЪН и други проекти на ЯВOР АД може да получите в офиса на отдел „Продажби“ на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.