Комплекс „Фемили Гардън“ е най-новият и най-мащабен проект на „Явор“ АД. Намира се в широкия център на града, на ул. Орех. Мястото е комуникативно, без високи сгради в близост, на минути от 3 автобусни спирки, детска градина, основно училище, техникуми, филиал на ВУЗ, магазини на големи хранителни вериги, стоматологичен център, два мола и стадион Локомотив.

Общата разгъната жилищна площ е 40 000 кв. м, разположени в дворно място от 23 дка, със стъпка на застрояване 5 900 кв. м. Сградите са три и са ситуирани в краищата на парцела, като най-малкото разстояние между тях е 50 м. Основната сграда е с 5 входа, втората – с един, а третата – с два. В пространството затворено между трите сгради ще се оформи внушителен парк с площ от 10 дка, без достъп на автомобили в него. Паркирането е решено със 105 бр. паркоместа на терен, от които 55 са покрити, 390 бр. – подземни и 55 бр. гаражи на ниво партер.

Всеки вход е с различна височина – от 9 до 16 етажа. Като на всеки етаж има средно по 5 апартамента. Това раздвижване във височина е умело използвано от архитекта и за пръв път във Варна, ще бъдат построени сгради в архитектурен стил „Холандска улица“. Бъдещите собственици ще се насладят на феерия от цветове и форми, богатство на детайли и обширна гледка от панорамните прозорци, всичко това изпълнено с присъщата ни грижа към качеството, естетиката и детайла.

Комплекс "Фемили Гардън" ще бъде първи в града и със своя парк от 10 дка, в който няма паркоместа и пътища за автомобили - 100 процента зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки зонирани по възраст, открита спортна площадка оборудвана с фитнес уреди, полянки и алпинеуми.

И не на последно място – този зелен лукс ще бъде по джоба на всеки. Поддръжката на парка и всички зелени площи ще се осъществява от „Явор“ АД срещу символичните на годишна база - 90 лв. за едностайните и двустайните апартаменти и 110 лв. за тристайните и четиристайните. Този размер на таксата ще бъде фиксиран за петгодишен период и ще бъде посочен в предварителните договори.

За повече информация следете нашите Фейсбук страница и сайт в следващите седмици.